Ladyfinger chips .. Crispy Bhindi

by - July 01, 2020

    Ladyfinger chips ..Crispy Bhindi


This recipe is especially for who don't like ladyfingers...I am pretty sure that after  trying this recipe all of you will love this recipe.❤️❤️.


Ingredients:



Ingredients


Ingredients :-   
 सामग्री :-  
 Ladyfingers - 250 g            भेंडी - 250 ग्राम.   
 Gram flour - 1/2 cup  चना दाल आटा - 1/2 कप   
 Rice flour - 1/4 cup  चावल का आटा - 1/4 कप        
 Red chilli powder - 1/2 tsp   लाल मिर्च पाउडर - 1/2 चम्मच  
 Garam masala powder - 1/2 tsp गरम मसाला पाउडर - 1/2 चम्मच    
 Sugar - 1/2 tsp शक्कर - 1/2 चम्मच                
 Lemon juice  -  1 tsp  नींबू का रस - 1 चम्मच     
 Salt and turmeric as per taste  हल्दी और नमक स्वादानुसार


Procedure :- 


Step 1
Step 1:

  • Cut the ladyfingers long and thin.Put all ingredients it..
  • भेंडी को लम्बा और पतला काट लें .उसपर नींबू ,नमक ,शक्कर लगा ले बाकी सारा सामान डाले,अच्छी तरह से मिला दे . 

Step 2
Step 2:

  • mix it well and put 1 or 2 tsp water if needed..
  • सारा मसाला भेंडी को लगना चाहिए. चाहिए तो 1 या दो चम्मच पानी का इस्तेमाल करें .


Step 3
Step 3:
  • Fry it in oil on medium flame till the ladyfingers become crispy..
  • गरम तेल में भेंडी अलग अलग करके डाले .और क्रिस्पी होने तक तल लें. 


Step 4
Step 4:
  • Serve it in cone and enjoy the tangy taste....
  • तो तैयार है आपकी चटपटी टेस्टी डिश. जिसे आप कोन में सजाकर सर्व करें....  

Bonus Tip:

  • You may use vinegar or Amchur powder instead of lemon and corn flour instead of rice flour.


Thank you so much for reading.

Share with your friends.

The Isha's Kitchen.


You May Also Like

2 Comments

Thanks